Karalienės Bonos virtuvė“ - renesansiškos dvasios pripildyta knyga apie Lietuvos didžiąją kunigaikštienę ir Lenkijos karalienę Boną Sforcą.
XVI a. Lietuva – pagoniškas kraštas, kur ne kur išsibarstę pavienės gyvenvietės, šen bei ten stūkso pilys, o aplink tęsiasi žmogaus nepaliesti beribiai miškai. Kai Lietuvos didysis kunigaikštis ir Lenkijos karalius Žygimantas Senasis vedė iš žymios Milano Sforcų giminės kilusią Boną, ji į mūsų šalį atnešė ištisą renesanso epochą.
Kartu su karaliene Bona į tolimą Europos pakraštį atkeliavo gausybė naujovių, netrukusių prigyti to meto visuomenėje. „Karalienės Bonos virtuvė“ – knyga, kurioje istorikės Jolita Bernotienė ir Rasa Leonavičiūtė pasakoja šios charizmatiškos ir ambicingos moters gyvenimo istoriją nuo vaikystės iki sensacijos tapusios kelionės namo. Pasakoja apie tai, kaip viešnia iš Italijos pakeitė lietuvių valgymo įpročius ir papročius ir suformavo Viduržemio jūros virtuvės tradiciją.