Kepiniai yra skanus, daug energijos teikiantis maistas. Pagrindinę kepinių dalį sudaro angliavandeniai (miltai, cukrus). Kad kepinius organizmas galėtų lengvai įsisavinti, jie turi būti išakiję, purūs. Pagal gamybos technologiją ir išpurenimo būdą kepiniai skirstomi į šias pagrindines grupes: mielinius, pustrapius (su kepimo milteliais), trapius, sluoksniuotus, biskvitinius ir plikytus. Kiekvieną šią grupę sudaro įvairus kepinių asortimentas. Taigi, norint išmokti kepti, reikia žinoti ne šimtus receptų, bet pagrindinių tešlų grupių gaminimo technologiją, o jau įvairesnių kepinių galima sukurti pagal savo skonį ir sugebėjimus. Šiuo darbu siekiama supažindinti jaunas šeimininkes su miltinės konditerijos pagrindinių tešlų gaminimo technologija. Jame pateikiama po keletą pagrindinių tešlų receptų ir po keliolika pagal šiuos receptus gaminamų būdingesnių kepinių, nemaža originalių kepinių bei papuošimo elementų pavyzdžių. Knyga gausiai iliustruota.