Mireille Guiliano turi didelę patirtį gastronomijos, vyno degustavimo ir grožio industrijos srityse, išgarsėjo pasauliniu bestseleriu „Kodėl prancūzės nestorėja“.
Prancūzės nestorėja, nors gardžiuojasi duona, tešlainiais, vynu, drąsiai renkasi trijų patiekalų pietus ir neatsisako vakarienės. Stilingoje, išmintingoje ir linksmoje knygoje Mireille Guiliano atskleidžia prancūziškojo paradokso paslaptis. Tačiau čia nerasite nė žodžio apie dietas. Prancūzių paslaptis – teisingi valgymo įpročiai ir sveika gyvensena.
Mireille Guiliano siūlo labai paprastą, bet veiksmingą būdą, kaip išlaikyti dailią figūrą ir nekintantį svorį, pateikia dešimtis receptų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo netgi tukinantys. Ji pabrėžia, kad renkantis, ką valgyti, svarbiausia yra ne kalorijų skaičius, bet produktų šviežumas, įvairovė ir, be abejo, valgymo malonumas.
Klausant Mireille Guiliano patarimų nesunku įsitikinti, kad kiekviena iš mūsų gali gyventi, valgyti ir atrodyti kaip tikra prancūzė!
Knygoje "Kodėl prancūzės nestorėja. Valgymo malonumo paslaptys" autorė remiasi savo pačios patirtimi. Būdama paauglė, per moksleivių mainų programą nuvažiavo į Ameriką ir į Prancūziją grįžo labai sustorėjusi. Laimei, į pagalbą atėjo šeimos gydytojas: supažindino Mireille su klasikinės prancūzų virtuvės principais, laiko patikrintomis prancūzų gudrybėmis ir taip padėjo jai sulieknėti. Pakeitusi mitybos įpročius ir gyvenseną, Mireille iki šiol džiaugiasi visais gyvenimo malonumais. Valgo triskart per dieną visai nebijodama priaugti svorio.