Tai trečioji autorės receptų knyga, o pirmosios Beatos knygos sulaukė neįtikėtino populiarumo Lietuvoje ir tarp kraštiečių svetur už receptų paprastumą, aiškumą, jų aktualumą. Pati autorė teigia, kad tokią knygą visada svajojo parašyti, ja naudotis ir turėti.
Kepinių knygoje nostalgija dvelkianti klasika persipina su naujausiomis konditerijos madomis, laiko patikrinti, išmėginti receptai - su populiariausiais saldumynais ar pikantiškais kepiniais iš Australijos, Anglijos, Serbijos, JAV. Knygą sudaro aštuoni skyriai, kuriuose autorė pateikia geriausius duonos, bandelių, pyragų, sausainių, pyragėlių ir pyragaičių, tortų, pikantiškų kepinių receptus. Kepinių knygoje pradžiugins du specialūs skyriai, vienas jų skirtas ypatingiems svečiams (vengiantiems vienokių ar kitokių produktų), kitas - šeimininkėms, kurioms aktualu patiekalą pagaminti labai greitai.
Knygoje gausu kepinių receptų įvairioms progoms, šeimos susibūrimams, įprastiems sekmadieniams ar tiesiog kasdienybei paįvairinti. Beata atvirai dalijasi savo žiniomis, jausmais, istorijomis ir paprastais patarimais, praverčiančiais virtuvėje visur ir visada.
Pati Beata apie savo šią knygą sako: "Apie tokią knygą svajojau dar rašydama pirmąsias dvi. Nes tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras, o pats pasiraitęs miltuotas rankoves tampi to orkestro dirigentu. "