Lietuvių virtuvėje prieskoniai dar nepakankamai įvertinti. Vis dėlto patyrę virėjai papasakotų, kaip viena žolelė gali pagardinti patiekalą ar gėrimą, suteikdama išskirtinį skonį, aromatą. Mitybos specialistai paantrintų, kaip prieskoniniais augalais galima pakeisti druską.
Visiems, norintiems atrasti prieskoninius augalus, ir skirta ši labai praktiška knyga. Pirmuosiuose puslapiuose sužinosite, kaip juos auginti, daiginti, nurinkti, vartoti. Paiūlysime ir receptų - padažų, marinatų, žolelių druskos, cukraus ar prieskoninių desertų.
Kitas skyrius - detalus įvairių priekoninių augalų vadovas. Neišsigąskite įtrauktų egzotiškų augalų. Sukūrę tinkamas sąlygas, juos lengvai užauginsite. Galbūt susiviliosite kambaryje užsiauginti kroką. Juk už jo prieskonio šafrano kilogramą parduotuvėje atseikėtumėte apie 4000 litų.