Konservavimas yra vienas pagrindinių būdų paruošti maisto produktus ilgam saugojimui. Ši knyga padės Jums pasigaminti konservų iš savo pačių darže užauginto derliaus, o pagal čia pateikiamus receptus užkonservuotos miško uogos ir grybai džiugins visą šaltąjį metų laikotarpį.
Konservuodami sutaupysite pinigų, nes šiam tikslui daržoves ir vaisius įsigysite sezono metu mažiausiomis kainomis. Savo pačių rankomis pagaminti sūdyti ir marinuoti gaminiai išsaugos ne tik produktus, bet ir mielus šeimyninio gyvenimo prisiminimus.
Knyga supažindins Jus su konservavimo meno subtilybėmis. Čia rasite informacijos apie tai, kaip namų sąlygomis pagaminti gardžius ir saugius vartoti konservus bei paruošti tam reikalingus indus. Sužinosite, kaip paruošti stiklainius konservams, naudojantis sterilizavimo puodu, taip pat ką daryti, kad konservuoti gaminiai išlaikytų savo natūralią spalvą ir skonį. Knygoje pateikiami patarimai, kaip teisingai paruošti cukraus sirupą vaisių konservams, pasigaminti ilgo vartojimo laiko džemų, drebučių, marmeladų ir padažų, tinkamai apdoroti ir užkonservuoti pomidorus, agurkus, morkas, burokėlius ir daugelį kitų daržovių, atskleidžiamos aštrių pagardų ir užkandžių gaminimo paslaptys. Sužinosite, kas yra čatnis ir salsa.
Knygoje pateikiama daugybė laiko patikrintų konkrečių produktų konservavimo receptų. Laikydamiesi nesudėtingų nurodymų, pasieksite tikrai puikių rezultatų. Čia rasite receptus, pagal kuriuos galėsite pasigaminti sūdytų gaminių su mažesniu druskos kiekiu, taip pat džemų bei drebučių, kuriems pagaminti užtenka visai nedaug cukraus. Šis leidinys taps Jums naudinga pagalbine priemone ir patikimu palydovu, ruošiant konservus namie.