Asta Černė – knygų ir populiaraus maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė" autorė, maisto fotografė. Prieš trylika metų maisto gaminimą atradusi kaip praturtinantį pomėgį, iki šiol dalijasi paprastais, žemiškais receptais. Knygoje jų rasite daugiau nei šimtą: smaližių pusryčiams, jaukiems savaitgalio pabuvimams, šeimos šventėms, mažiems pasilepinimams. Vieni desertai kvies pažinti pasaulio skonius, kiti – prisiminimais grįžti į vaikystę.
Neprireiks įmantrių produktų ar nekasdienių įgūdžių, kad bet kurį receptą išbandytumėte savo namų virtuvėje. Nuo paprasčiausių sausainių iki daugiasluoksnių tortų – visi receptai knygoje aprašyti itin išsamiai. Net jei tai bus pirmieji jūsų kepiniai, pavyks puikiai!
Kartais juokauju, kad mano meilės kalba yra pyragai. Tikiu, kad iškepti pyragą – tai vienas iš būdų pasakyti „myliu", o į maišomą tešlą galima įberti ne tik cinamono ar vanilės, bet ir šiltų linkėjimų.
„Saulėta virtuvė" man niekada nebuvo vien apie saulę danguje, labiau – apie jausmą, kurį puoselėju namams ir virtuvei. Apie šilumą, kurios kasdienybei suteikia kvapnūs kepiniai. Apie kelionę, kurią nuėjau nuo skausmingų patirčių ligi draugystės su maistu ir savimi. Nuostabu, kiek daug tikro, gyvo, spalvingo gyvenimo vyksta namų virtuvėse. „Saulėtoje virtuvėje" dalydamasi trumpomis istorijomis ir mėgstamiausiais receptais, kviečiu užsukti į manąją.
Ši saldumynų knyga – nuostabi dovana, lyg kvietimas trumpam stabtelėti ir pasimėgauti. Netaupyti pyragų ypatingoms progoms, o susikurti mažą šventę šiandien. Juk dienos, kvepiančios naminiais sausainiais, yra gražesnės. Išsikepkite jų! Kurkite prisiminimus, kupinus jaukumo, šilumos ir saulės.