Knygoje aprašytos sulčių žaliavos, jų paruošos ir visi daugiau ar mažiau žinomi natūraliųjų sulčių gaminimo ir konservavimo būdai bei priemonės; trumpai apibūdinamos šioje gamybos šakoje naudojamos mašinos ir nurodomi joms keliami reikalavimai. Pagrindinė knygos tema-pramoninė vaisių sulčių gamyba, bet pabaigoje duodamas skyrius ir apie naminę natūraliųjų vaisių sulčių gamybą, taip pat atskiruose skyriuose supažindinama su jų sulfitavimu, kurį nesunku pritaikyti mažesnėse, kooperatinio pobūdžio gamyklose. Turinys: Bendrosios žinios apie natūraliąsias vaisių, uogų ir daržovių sultis. Vaisių sulčių sudėtinės dalys ir jų reikšmė žmogaus mityboje. Vaisių, uogų ir daržovių sulčių žaliavos. Žaliavos perdirbimas. Sulčių skaidrinimas. Sulčių gedimo priežastys. Natūraliųjų sulčių pusgaminių konservavimo būdai. Tara sulčių pusgaminiams ir jos uždarymo priemonės. Natūraliųjų vaisių sulčių pusgaminių perdirbimas į gatavus gaminius. Gaminių sandėliavimas ir apipavidalinimas. Vaisių sulčių įmonių patalpos. Naminė natūraliųjų vaisių sulčių gamyba. Išspaudų sunaudojimas.