Knygoje rasite gausybės patiekalų - įvairių rūšių mėsos, žuvies, bulvių, grybų, daržovių - receptų. O kur dar saldusis stalas - skanūs ir gaivūs gėrimai, gardūs kepiniai, tarp jų ne tik tortas „Napoleonas", bet ir senelės „pierninkai". Čia pateikiami patiekalai niekada nenusibosta, net jei ir valgome juos kasdien. Visus juos lengva gaminti - virti, troškinti ar kepti, nes jiems reikia paprastų, gerai žinomų produktų. Dauguma receptų tinka ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam stalui. Knygoje atgyja mūsų močiučių ir mamų gaminti, bet dabar kiek primiršti, pasaulio virtuvių užgožti patiekalų aprašymai. Pateikiama ir atskirų Lietuvos regionų virtuvių receptų. Visus patiekalus gaminsite be vargo, visas sudėtines jų dalis rasite savo sode, virtuvėje ar turgelyje.