"Nuo seno lietuviai valstiečiai valgydavo nemažai daržovių - šviežius ir raugintus kopūstus, virdavo iš burokėlių įvairiausius barščius, pačius burokėlius raugindavo. Vartodavo nemažai svogūnų laiškų ir jų ropučių. Pas geras šeimininkes kabėdavo ant sienos didelės gražios svogūnų pynės. Vaikai visada pakankamai gaudavo pagraužti nevirtų griežčių ir morkų. Barščiams ir kitoms sriuboms paskaninti vartodavo pasternokus, krapus ir kitas prieskonines daržoves..." Autorė.
Receptai: I dalis - patiekalai iš bulvių, ridikėliai, špinatai, topinambai, morkų patiekalai, kopūstai ir patiekalai, burokėliiai, agurkai, pomidorai, moliūgai, salierai, ankštinės daržovės, svogūnai, česnakai; II d. uogos: braškės, vyšnios, agrastai, mėlynės, erškėtuogės; kriaušės ir patiekalai iš jų, obuoliai (obuolių sūriai, obuolienės), egzotiniai vaisiai ir kt.