Žurnalisto Pauliaus Jurkevičiaus, jau keliolika metų dirbančio Italijoje, nuolat rašančio gastronomijos temomis Lietuvos ir užsienio spaudoje, pirmoji knyga - tai kelionė po gero ir blogo skonio Europą, šmaikštūs praktiniai patarimai geros virtuvės ieškotojams ir teoriniai gastronomijos kaip bendrosios kultūros dalies pagrindai. Pizos universiteto profesoriaus baltisto Pietro U. Dini lietuviškai rašytame įžanginiame tekste apžvelgiama su Italija glaudžiai susijusi šios knygos autoriaus kūrybinė veikla.
Ar būti išrankiam - sveika? Kaip atskirti gerą ekspreso kavą nuo prastos? Kaip bendrauti su padavėjais? Pauliaus Jurkevičiaus knyga - tai praktiniai patarimai geros virtuvės ieškotojams ir restoranų lankytojams, pasipūtusiems vyno snobams ir pradedantiesiems degustuotojams. Yra ir skonio teorijų: apie ešerio būvio perversijas, sūrio ir suknelių klastotes, valgiaraščių literatūros ypatumus.