Knygoje pateikiamas didelis šventinių patiekalų ir gaminių receptų pasirinkimas. Skaitytojas ras 15 valgiaraščių šventiniams pietums ir vakarienei, saldžių gaminių ir patiekalų ypatingoms progoms receptų, stalo serviravimo ir patiekalų dekoravimo patarimų. Knygos skyreliai: 1. Ką gaminti laisvą dieną: - Dešimt pietų variantų kiekvienam sezonui (pavasaris. vasara. ruduo. žiema.) 2. Jei sulauksite netikėtų svečių: - Paprasčiausi receptai, kuriuos lengva paruošti. patiekalai ir saldūs gaminiai. 3. Šventiniai pietūs ir vakarienės: - Penkiolika šventinių pietų meniu (3 patiekalai ir desertas). - Penkiolika meniu šventinėms vakarienėms (Užkandžiai. Karštieji. Saldūs.) 4. Saldus stalas ypatingoms progoms: - Tortai, pyragaičiai, mažieji užkandžiai. 5. Užkandžių stalas: - Produktai užkandžių stalui. 6. Gėrimai šventiniam stalui: - Naminiai alkoholiniai gėrimai, šalti gaivieji gėrimai.