Knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“ autorė Jurgita Djakonovaitė pristato naują receptų knygą „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“.
Ar žinojote, kad yra tokia pica, kurią valgyti ne nuodėmė net labiausiai prisiekusiam sveikuoliui? Ar pastebėjote, kad lietuviškose pievose auga patys sveikiausi „kaparėliai“? Ar vaikštinėjant miške kada kilo mintis iš eglių ūglių pasiruošti nuostabaus skonio saldumynų?
Originalių, termiškai neapdorotų patiekalų kūrėja Jurgita Djakonovaitė savo antrojoje receptų knygoje provokuoja į maisto gamybą pažvelgti kitaip – žaismingai ir išradingai. Įprastos daržovės, žalumynai ir kitos gamtos gėrybės Jurgitos virtuvėje atsiskleidžia naujais skonio niuansais.
Knygoje daug dėmesio skiriama maisto sezoniškumui. Jurgita įsitikinusi, jog sveikiausia ir gardžiausia yra tai, kas uždera mūsų aplinkoje ir yra valgoma tinkamu laiku: „Užsienietiškas viduržiemio pomidoras niekada neprilygs tam, kurį mūsų darže sunokino vidurvasario saulė.“
Knygoje rasite ir išskirtinį skyrelį. Jame savo puikiais receptais dalijasi Jurgitos bičiulės – taip pat išradingos žaliosios mitybos kulinarės Aušra Taraškevičienė, Irena Masiulytė, Jurga Banienė ir Snieguolė Ladinskienė.