Pirmajame tome apibūdinamos 158 obelų ir 68 kriaušių veislės. Iš jų 74 obelų ir 40 kriaušių veislių yra naujos.
Antrame tome apibūdinamos 26 slyvų, 18 vyšnių, 15 trešnių, 45 serbentų, 13 agrastų, 26 aviečių, 3 gervuogių, 39 braškių, 9 spanguolių, 7 aktinidijų, 6 šaltalankių, 3 šermukšnių, 6 šilauogių, 8 vynuogių, 21 lazdynų, 1 graikinio riešutmedžio veislės.
Taip pat aprašomos abrikosų, citrinvyčio, erškėčių, geltonžiedės sedulos, japoninio svarainio, juodavaisės aronijos, medlievos, šilkmedžio, valgomojo kaštainio, valgomųjų sausmedžių gentys ar rūšys. Pateikiami 122 iš natūros piešti spalvoti veislių pavyzdžiai.