Kadaise vienintelis dalykas, kurį galėjome valgyti, buvo maistas, o šiandien parduotuvėse gausu kitų valgomų dalykų, bet jie – ne tikrasis maistas. Naujieji maisto pramonės mokslininkų sukurti produktai dažnai būna gražiai supakuoti ir papuošti įmantriomis naudą sveikatai patvirtinančiomis etiketėmis... bet...
„Valgytojo manifestas" – iškalbinga ir aiški knyga. Jums nereikės įsitempti, nes autorius pateikia suprantamų ir lengvai įgyvendinamų pasiūlymų. Iš esmės jie telpa į tris paprastus, išlaisvinančius principus: „Valgykite tikrą maistą. Su saiku. Daugiausia augalinės kilmės produktus." Knyga atskleidžia, kaip sąmoningai rinktis maisto produktus, gyventi sveikiau ir vėl atrasti valgymo malonumą.
Michaelis Pollanas yra ryškus Amerikos maisto istorikas ir žurnalistas, Berklio universiteto žurnalistikos garbės profesorius. Daugiau apie jo darbus: www.michaelpollan.com.
„[M. Pollanas] išsijuosęs naršo po daugybę vienas kitam prieštaraujančių mokslinių tyrimų ir mitybos rekomendacijų, ieškodamas išmintingo atsakymo į klausimą, ką turėtume valgyti." (Katherine Hobson, U.S. News & World Report)
„Akis atverianti Amerikos maisto vartojimo praeities, dabarties ir ateities analizė." (The Columbus Dispatch)