Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Konstitucijos interpretavimo metodologiniai pagrindai

20.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9789955300830
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši monografija – pirmas kompleksinis darbas Lietuvoje apie konstitucijos interpretuotojus ir interpretavimo metodologiją.
Konstitucijos, apie kurią kuriama visa nacionalinė teisės sistema, aiškinimo reikšmės svarba ypatinga. Konstitucijoje ieškome teisiškumo kriterijų. Joje – ir teisės hierarchijos pagrindai, ir teisės pirminės formos, ir bet kokios teisinio reguliavimo srities pagrindai. Taigi nuosekli konstitucijos aiškinimo metodologijos teorija – būtinybė. Monografijoje ir rasime tokios teorijos pagrindus.
Konstitucija – nuolat taikoma teisė, todėl jos aiškinimo metodologija svarbi ne tik universitetų profesoriams ar studentams, bet ir politikos veikėjams, teisininkams praktikams, plačiajai visuomenei. Tiesa, kiekvieno lūkesčiai skiriasi. Tačiau aišku, kad knygoje mokslininką sudomins vienos ar kitos problemos naujoviškas sprendimas, studentas įgys konstitucijos interpretavimo sampratos pagrindus, teisininkas praktikas – kokius metodus ar jų derinius panaudoti norint suprasti vieną ar kitą konstitucinę nuostatą. Naudinga ji ir „teisininkui-mėgėjui“, kuris ją perskaitęs turėtų kitaip žvelgti į teisę, jau suprasdamas, kad egzistuoja jos suvokimo ir jos turinio aiškinimo taisyklės, kurias būtina žinoti.
Rimti dalykai nebūtinai turi būti nuobodūs, todėl autoriaus siekis „pagyvinti“ mokslinį tekstą laikytinas dar vienu šios knygos privalumu.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (142)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (1221)