Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!
8.00 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
5-430-04013-4
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Vadovėlio paskirtis — plėtoti mokinių teisinę savimonę, suteikti teisinių žinių minimumą.
Medžiaga dalijama į tris dalis, jos skirstomos į skyrius, o šie — į paragrafus. I dalis — pagrindiniai teisės teorijos postulatai ir esminiai teisės raidos Lietuvoje momentai. II dalis — nacionalinės teisės šakos (konstitucinė, administracinė, civilinė teisė ir t. t. ). III dalis — žvilgsnis į tarptautinę teisę ir pagrindines tarptautines institucijas; ES ir Lietuvos Respublikos teisės santykis.
Kiekvieną paragrafą sudaro teorinė medžiaga ir ją iliustruojantys pavyzdžiai. Po teorinės dalies pateikti klausimai padės mokytojui ir mokiniams išsiaiškinti, ar jie suprato išdėstytą medžiagą. Užduočių tikslas — praktiškai įtvirtinti gautas teorines žinias. Paragrafas baigiamas savarankiškam mokinių darbui skirtais testais žinioms įtvirtinti.
Svarbiausios sąvokos tekste išskiriamos, o vadovėlio pabaigoje yra sąvokų žodynėlis.
Kurdami teisinę visuomenę ir valstybę, visi piliečiai privalo turėti teisės žinių, išmanyti įstatymus, dorovės normas, jausti ir žinoti, kas yra gėris ir blogis, kaip reikia elgtis. Teisė yra glaudžiai susijusi su tautos istorija, gyvenimo būdu, nuosavybės formomis.

TEISĖS PAGRINDŲ vadovėlis yra vienas pirmųjų, jaunajai kartai atskleidžiantis teisės teorijos, teisės istorijos, konstitucinės teisės, žmogaus teisių ir laisvių pasaulį. Jame rasite darbo teisės, baudžiamosios teisės, pagaliau tarptautinės teisės pradmenų, kryptingiau formuosite savo teisinę sąmonę.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (853)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (1220)