Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Ronald Dworkin knygų serija: 1. Rimtas požiūris į teises. 2. Teisės imperija. 3. Principo reikalas

30.00 €
+1.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Būklė:
Nauja
Likutis:
3 vnt.
Aprašymas

Pirmoje knygoje Rimtas požiūris į teises konceptualumas dera su konkrečių bylų ir problemiškų atvejų analize - ir moksliška, ir patrauklia. Teisės klausimai šių dienų Lietuvoje aktualizuoti.
Dėl to dabar pasirodantis šio veikalo vertimas neabejotinai sudomins ir specialistus, ir studentus, ir plačiąją visuomenę.

Antroji knyga ,,Teisės imperija" – provokuojanti, įtakinga ir turininga teisės filosofijos studija, parašyta gyvu ir įtaigiu stiliumi, kuris – jau ne naujiena Dworkino skaitytojams...
Knygoje nagrinėjama ir teisės samprata, aiškinanti, kas apskritai yra mūsų teisė, ir ją grindžianti politinė teorija, analizuojanti, kodėl mes būtent taip, o ne kitaip turime suvokti teisę... Dworkino galutinis tikslas – sukurti šioje srityje ne ką kita kaip vientisą moralinio pagrindimo teoriją, teoriją, kuri vienytų, ar bent jau sietų, asmeninę dorovę, įstatyminį pagrįstumą ir politinį teisėtumą.

„Principo reikalas“ - trečioji šio tyrinėtojo knyga lietuviškai (pirmoji - „Rimtas požiūris į teises“, 2004; antroji - „Teisės imperija“, 2005).

„Tai - devyniolikos filosofinių esė, kuriuose nagrinėjama plati temų įvairovė, puota... Svarbiausias šių esė pranašumas yra tas, kad jos ne tik kelia didžiulį susidomėjimą profesionaliems filosofams bei teisės teoretikams, bet yra prieinamos ir neišmanantiems teisės bei filosofijos, ir nepažįstantiems pono Dworkino skaitytojams“. (New York Times Book Review)

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (9164)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (1221)