Ar prisimenate visai netolimą praeitį, kai kotletai ir dešrelės buvo tiesiog nepamainomi patiekalai? Kelia šypseną, ar ne? Žinoma, gamindami iš maltos mėsos, dešrų ir dešrelių galėjome būti kur kas kūrybingesni. Mūsų receptų autorės šįsyk knygą nutarė skirti būtent patiekalams iš mėsos, dešrų ir dešrelių. Juk jie išties verti visos knygos. Šie valgiai gali būti ir labai praktiški, nes yra sotūs, greitai paruošiami, ir įmantresni, įdomesnio skonio.
Vis dėlto daugiausia receptų - nemėgstantiems ilgai užsibūti virtuvėje. Patiekalai patys įvairiausi: sriubos, mūsų pamėgti makaronai, lengvesni valgiai su daržovėmis ir vaisiais, sotūs troškiniai, apkepai, aštrios meksikietiškos tortilijos, echilados ar įdomesnis maltos mėsos tortas. Žinoma, viską gaminsime su minėtais mėsos produktais.
Beje, kaip ir kiekvienoje „Mano namų" receptų knygoje, autoriai nepamiršo ir naudingų patarimų. Juk pravartu žinoti, kurios rūšies dešra tinka sriubai, o iš kurios geriau gaminti šaltą užkandį...