Siųsk pigiau su Lietuvos paštu - dabar tik nuo 1.89 EUR!

Mokyklinis dailės terminų žodynas

8 €
+0.50 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786098051018
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
2 vnt.
Aprašymas

Žodyne pateikti dažniausiai vartojami vaizduojamosios ir taikomosios dailės terminai, apibūdinantys dailės stilius, šakas, žanrus, technikas, darbo įrankius ir medžiagas. Aptarti esminiai meno bruožai nuo priešistorinės dailės iki šių dienų postmodernistinių meno sintezės reiškinių. Architektūros terminai siejami su meno istorija, pastatų funkcionalumu ir estetika. Aptarti pastatų tipai, architektūriniai stiliai, konstrukciniai ir dekoratyviniai elementai, parkai. Be dailės terminų, pristatyti ir populiariausi pasaulio meno muziejai. Pieštos iliustracijos, brėžiniai ir schemos perteikia ne tik aptariamo objekto išorinį, matomą vaizdą, bet aiškina sandarą ir konstrukciją.

Žodynas pirmiausia skiriamas moksleiviams, kurie mokosi dailės, ruošiasi mokykliniam dailės egzaminui, bei gilesnėms ir platesnėms meno, menotyros, žurnalistikos studijoms, taip pat visiems, besidomintiems daile. Šį žodyną, kaip papildomą mokymo (si) priemonę, gali naudoti dailės, istorijos, literatūros, mokytojai, turizmo specialistai

„Mokykliniame dailės terminų žodyne“ pateikti ne tik dažniau vartojamų terminų apibrėžimai, bet ir išsamesni jų paaiškinimai, yra daug iliustracijų, brėžinių. Todėl šis leidinys pasižymi enciklopedinio žodyno savybėmis, yra vizualus ir aiškus pradedančiajam.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (232)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4982)